lördag 17 maj 2014

Kombinera PL med 12x12 layout


Ofta har jag massor av bilder som jag vill ha i mina album men inte liiika mycket tid. Då passar det perfekt att göra en 12x12 layout och kombinera med pocketscrap/PL. På så sätt får jag smidigt med alla bilderna, som här från sonens 5 års kalas förra året. Kom gärna in till butiken i Uddevalla i dag och hjälp till att fira att Creativica fyller 5 år!!!!


Kanterna är chalkade med Distress Ink Faded Jeans och sedan kantskrapade. De blå stjärnorna är samma färg som kanterna, de vita stjärnorna  är gesso, båda gjorda med hjälp av en mask/schablon. Kantstansen med stjärnor har jag chalkat med Faded Jeans och dragit konturerna med hjälp av en brun penna. Det största fotot har två fotomattor i cardstock. Den blå "taben", fotot med 5an på och den mönstrade pappersbiten på fotot är alla tre från ett mycket användbart die-set till Prodject Life men som jag även använder mycket till traditionella 12x12 layouter.

Klockorna är urklippta från ett Maja Designpapper, några 3D-kuddar och en fjäder bakom. Här syns även de maskade stjärnorna i närbild. Det Maja Designpapper med stjärnor som jag har valt till min bakgrund är egentligen från en vinterkollektion men jag tycker att det passar utmärkt som papper till detta kalas som hölls i maj förra året. Stjärnorna i pappret gjorde att jag valde att ha ett stjärntema på hela layouten och även om jag älskar att ha blommor på saker jag scrappar så kan det ibland vara skoj med variation och här har jag försökt göra en LO som passar en liten kille.

De flesta foton har fått en fotomatta av mörkbrun cardstock. Die-setet med Project Life dies har jag använt flitigt även här. (Pilen, taben, bannern, stor och liten PL-kortmall, formen för de utskurna fotona). Maja Designs papper är roliga att PLa med för man kan använda både fram- och baksida. Lätt att färgmatcha då!
Om du vill veta mer om var du kan hitta produkterna så finns de länkade längst ner HÄR.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar