lördag 18 januari 2014

Lycka är två - Strålande Stjärnor

Denna LO gjorde jag för Creativica i december.
Idag ska jag visa en LO som handlar om stjärnor, stjärnor och åter stjärnor. Titta gärna in i butiken Creativica i Uddevalla för tips, råd och inspiration och passa på att kolla in min LO där den hänger, tillsammans med de andra DT-tjejernas fina alster.
Vildkaprifol_StralandeStjarnor_1_webb
Det fina bakgrundspappret  är ett Maja Designpapper som egentligen inte är ett julpapper, utan som tillhör serien Skärgårdsliv. Började med att skära till det röda lilla Maja Designpappret till en lagom storlek, randig washitejp samt en stjärnbård i svart cardstock ovanför och undertill. Tejpade även randig washitejp överst och underst längs bakgrundspapprets kanter. Fotografiet hade lite stökig bakgrund så jag valde att klippa ut barnen och granen för hand. Fotot fick två fotomattor av cardstock, först ett rött papper och sist ett mörkbrunt papper.
Vildkaprifol_StralandeStjarnor_2_webb
Halva titeln är gjord med en Dymo och svart textremsa, den andra halvan är röda alfabetsstickers på en svart cardstockremsa. Här kan man se att jag har ritat runt konturerna med en grå Promarkerpenna. Det syns tydligare i verkligheten än på bilden och jag tycker att det ger en svag skuggning, ett litet fejkat djup i pappret.
Vildkaprifol_StralandeStjarnor_3_webb
Några av stjärnorna som blev över från "hålen" i stjärnbården limmades fast ovanpå de befintliga röda stjärnorna. Några befintliga stjärnor fick en svart kontur av en ZIG-penna och de stora röda stjärnorna av cardstock sitter på 3D-kuddar för att få lite höjd.
Vildkaprifol_StralandeStjarnor_4_webb
De svarta spetsblommorna var vita men jag färgade in dem med hjälp av Distress Ink dynan Black Soot och en "dutt". Fuktade blommorna lite med vatten innan så att färgen flöt in i alla spetsens vrår och sedan fick de ligga och torka.  En vit ros, en röd rosenknopp, några svarta blommor lager på lager, en grancharm (där ögglan är bortklippt), röda bär och en brad. Utstansade stjärnor i svart och röd cardstock.
Vildkaprifol_StralandeStjarnor_5_webb
Stänken/färg pölarna/splattarna är gjorda med hjälp av en Distress Stainflaska, 3 splattar i ett kluster. (Färgen Aged Mahogany). Även här har jag svarta konturen på några röda stjärnor, svarta stjärnor och större röda stjärnor på 3D-kuddar. Jag ville att det skulle ge intrycket av att även stjärnorna åkte ut från splatten.
Vildkaprifol_StralandeStjarnor_6_webb
Klippte ut ordet "Merry Christmas" för hand från en av bårderna till ett Maja Design julpapper, en svart cardstockremsa bakom och en utstansad röd stor stjärna bakom remsan. Drog den grå Promarkerpennan runt konturerna för att få en skugga. Journalingen är skriven med en svart ZIG-penna. De fyra stjärnorna i hörnet är ritade med samma penna och ifyllda med 3D-lack.
Materiallista:
Färger:  Distress Ink Dyna, Distress Ink Stain Aged Mahogany,
Verktyg: Dymo Junior, Kantstans med stjärnor.
Eget material: Stjärndie från Quickutz/LifestyleCrafts med 3 olika stjärnor, Martha Stewart kantstans med stjärnor.
Det var allt för denna gången. Ta hand om varandra i vintermörkret! /Vildkaprifol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar