lördag 11 januari 2014

Förändring - Liten blir Stor

För Creativica denna vecka ville jag göra en färgstark, lekfull layout på min son då han tappade sina första två mjölktänder. Han var överväldigande lycklig över sina tappade tänder och samtidigt är de en åldersmarkör. En smygande förändring, liten håller på att bli stor. Med Maja Designs  härliga pappersserie Sommartider är det lätt att göra glada projekt!  Mitt val föll på ett papper som heter Badshorts och eftersom det har flera färger i sig så var det enkelt att färgmatcha. Fotot är taget i oktober förra året så min huvudfärg blev orange/gul, accentfärgen blev blå och jag försökte grunda hela alstret i vitt. Jag har även blivit en fast medlem i Creativicas design team nu efter nyår. Tjohoo!
Vildkaprifol_Liten_blir_Stor_1_webb
Började med att skära bort några centimeter på ena sidan av pappret från serien Sommartider. Chalkade med Distress ink och klistrade med dubbelhäftande tejp arket på vitt cardstock för att få vita kanter. Ett tips här är att skära ut större delen av det vita pappret i mitten och endast använda ramen till kanterna.  Innerdelen av det vita, utskurna pappret använde jag till fotomattorna, cirklarna och till titeln. Det är endast två papper använda till denna LO, ett mönstrat och ett vitt cardstock.  Har använt mig av två Distress ink färger och en Dylusions mist för att färga in det gula, blå och orangea.
Ville få med en del vitt eftersom det var med i utmaningen så jag valde att använda en mask med cirklar och duttade i vit akrylfärg, en rad vågrätt och en rad lodrätt. Efter att akrylfärgen torkat stämplade jag en av BoBunnys clearstamps med Distress ink på två ställen, denna gången båda vågrätt. (De fräcka stämplarna hittas här). Distress ink tillsammans med clearstamps gör att motivet blir lite "suddigt" men när det gäller bakgrundsstämplar så tycker inte jag att det gör något och ibland är det till och med en önskvärd effekt. Två remsor med orange washitejp längs med akrylfärgen. Tre prickar på tre ställen runt fotot, gjordes med mistens sprayrör.
Eftersom jag nu insåg att jag hade ett prickigt tema på mitt rutiga papper så stansade jag ut några cirklar med cirkelpunchar och färgade in dem med Distress ink och Dylusions mist och limmade fast på tre ställen på LOn.
Vildkaprifol_Liten_blir_Stor_2_webb
På denna bild kan man se både de maskade och de stämplade prickarna i närbild. Under washitejpen limmade  jag tre band, zigzag, pompom och rutigt. Titeln stansade jag ut mer hjälp av tre olika Quickutz/LifestyleCrafts alfabeten som är mina egna. Chalkade in de blå bokstäverna med Distress ink och de vita drog jag en ram runt med en Zig writer penna och prickade dit några prickar. Man kan även se en närbild av det blodiga, tandlösa, lyckliga leendet. :-) Fotot fick en cirkelform med två fotomattor.
Vildkaprifol_Liten_blir_Stor_4_webb
Här har jag använt mig av en mask och sprayat Dylusions misten Squeezed Orange. Dessa mister är härliga att arbeta med och de finns i massor av användbara färger. Butiken har tagit in ALLA färgerna. Härligt! (Hittas här).  Duttade även tre prickar med mistens sprayrör för att markera hörnet. De orangea cirklarna är också infärgade med samma mist.
Vildkaprifol_Liten_blir_Stor_5_webb
Blommor, blommor, blommor - jag älskar blommor! Har ni sett de nya, fantastiskt fina blommorna i butiken? Vill köpa! (Hittas här). Jag är ju svag för blomkluster och använder det ofta på mina layouter. Här har jag klippt sönder en stoor blomma för att få den att passa in. Blandade blommor i gult och orange plus två blå blommor för att få en färgklick som bryter av mot resten. Ett tips är att köpa vita rosor för att sedan själv färga in dom med Distresser för att matcha det aktuella projektet. Fick med några brads, en pin/nål med ett gult hjärta, vit punchinella, en gul rhinestone och orangea swirls från en die. Även några vita halvpärlor fick vara med.
Vildkaprifol_Liten_blir_Stor_6_webb
Här ser man hur jag har skrivit min journaling direkt på bakgrundspappret. Oftast övningsskriver jag först på ett kladdpapper, så att jag vet på ett ungefär hur mycket plats jag behöver till texten. Jag har inget problem med att skriva direkt på sidan med min egen handstil, den är en del av mig och jag tycker att det ser lite charmigt och personligt ut, även när det inte blir helt perfekt. Väljer ofta en penna som smälter in i  pappret så att journalingen nästan blir osynlig om man inte anstränger sig för att se den.
Vildkaprifol_Liten_blir_Stor_7_webb
Materiallista:
Pennor: ZIG Writer.
Färger:  Distress Ink Dyna färgerna Wild Honey och Faded Jeans, Dylusions Mist Squeezed OrangeAkrylfärg vit.
Eget material: Dies från Quickutz/LifestyleCrafts; liten tand, journalingpil, swirls samt 3 alfabeten. Två 6x6 masker från Crafters Workshop, Mini Punchinella och Mini Tile texture.
Hoppas ni har en färgglad januari!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar